Att anlita en takläggare

Behöver du ett nytt tak på din fastighet? Att lägga ett nytt tak är en ganska dyrbar historia så det gäller att anlita en takläggare som är professionell, har stor erfarenhet och yrkeskunskap. Det kan vara lockande att leta efter ett betydligt billigare alternativ men det kan vara riskabelt. Tyvärr finns det oseriösa aktörer som kan kosta betydligt mer i slutändan. Takläggare tar hand om husets viktigaste del, taket. Ett tätt och välskött tak är oerhört viktigt och en takläggare arbetar med att renovera, underhålla, byta och lägga nytt tak.

Anlita en takläggare stockholm

Det är avgörande att ett tak läggs korrekt och professionellt. Taket på din fastighet måste kunna hålla tätt när det blåser, regnar, snöar och töar. Vid ett större takarbete är det rekommenderat att anlita en seriös och kunnig takfirma att utföra jobbet. Kostnaden för att anlita en takläggare kan variera stort. Dels har det att göra med projektets omfattning, vilken typ av takbeklädnad du har och vilken design ditt tak har. Om ett tak är av äldre design och kräver mycket detaljarbete kommer kostnaden att bli högre. Normalt brukar ett företag som lägger tak göra en besiktning och ge dig ett kostnadsförslag. Generellt sett kostar ett nytt tak runt 700 till 1000 kronor per kvadratmeter. Priset ska inkludera material, arbetskostnad, ROT-avdrag samt övriga kostnader. Även om priset är högt kommer ett nytt tak garanterat höja värdet på ditt hus plus ge fastigheten ett attraktivare utseende.

Varför anlita en takläggare?

Det finns många bra anledningar till att anlita en takläggare. När arbete utförs på ett tak måste det ske på ett säkert sätt. Privatpersoner har för det mesta inte tillgång till den utrustning som behövs. Men en professionell takläggare har förutom korrekt utrustning även erfarenhet och kunskap. Arbete som utförs av en takläggare är professionellt utfört, vilket garanterar att din investering kommer att hålla under många år. Flera seriösa och kunniga takläggare ger även garanti på utfört arbete. Hämta in offerter från ett flertal företag så att du får ett fackmannamässigt jobb utfört till bästa pris.

Vad du bör kontrollera

Kontrollera företaget som du funderar på att anlita och se till att de har utbildad personal. Det händer att oseriösa företag säger att de har utbildad personal trots att deras anställda saknar utbildning. Kika på recensioner online samt be företaget om referenser från tidigare arbeten så att du kan försäkra dig om att dessa jobb utförts väl och att kunderna är nöjda. Ett seriöst företag kommer inte ha några problem med en sådan förfrågan – kolla upp pris för takläggare i norrtälje. Givetvis kan du kräva garantier för utfört arbete samt för materialet. Om ett arbete inte är utfört fackmannamässigt kan det skapa rejäla problem med ditt försäkringsbolag om exempelvis fuktskador uppstår.